4 Temmuz 2009 Cumartesi

Domates Soslu Spagetti

efenim her zaman yapabildiklerimi yayınlamak olmaz bu seferde yapamadığımı bir tarifi yayınlamak istedim bildiğimiz soslu spagetti neyini yapamadı? derseniz efenim annekızmutfaktayız arkadaşım çok güzel kuş yuvası şeklinde makarnalara şekil vermiş çok hoşuma gitti bende akşam kuş yuvasını yapmaya çalıştım gel görki yapamdım ne kadar uğraştımsada kuş yuvası olmadı bende o an çok sinirlendim yapamadığım kuş yuvalarını bozdum tabaktaki bildiğimiz klasik sunumu hazırladım.zaten tadında sorun yoktu ayıptır söylemesi çok lezzetli olmuştu :) birde çok keyif aldım yerken yüzümüz gözümüz sos içinde kaldı bir yandan yiyip bir yandan peçete elimizde sos olan yerlerimizi silip durduk her nekadar yuvayı yapamamış olsamda keyifli bir yemek yedik....ama kuş yuvalarından vaz geçmiş değilim elbet bir gün başarıcam azimliyim:))

bu makarnanında tarifimi olur demeyin o kadar uğraştım kısadan anlatayım bari dimi:))

MALZEMELER
Spagetti makarna
SU(makarnayı haşlamak için)
domates
sivri biber
sıvı yap biraz tere yağ
tuz ben gibiacı tutkunuysanız biraz pul biber

YAPILIŞI
makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzelim.tereyağ ve sıvı yağ karışımıyla harmanlayalım.çok az sıvı yağ da biberlerimi soteleyelim soyup minik minik doğradığımız domatesleri biberlerin üzerine ekleyelim domatesler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim tuzunu ve pul biberini ekleyip karıştıralım.makarnamızı servis tabağına alalım hazırladığımız sosu makarnanın üzerine gezdirelim sonrada oturup afiyetle bi güzel yiyelim.

yapımı ne zor bi yemek dimi dostlar eğer yapamamz takıldığınız yer olursa çekinmeyin sorun emi? ben burdayım cevaplarım:)))

8 yorum:

kizhatce dedi ki...

olsun canım kuş yuvası olmasa da ana yuvası olmuş senin elinden çıkmış,leziz olmuştur...gün gelir kuş yuvasını da yaparsın,sevgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...

Olsun canım ben buna bayılırım zaten:))
Ellerine sağlık canım mutlu hafta sonları...

Unknown dedi ki...

BU SPAGETTİ MAKARNAYI BENDE HİÇ BİRZAMAN BİR ŞEKLE ŞEMALE SOKAMAMIŞIMDIR.LEZZETİNDEN ŞÜPHE YOK KUŞ YUVASINA BENZEMESEDE:))GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE..
SEVGİLER..

SOFRAM dedi ki...

Canım kuş yuvası olmasada aynı lezzet, böyle de harika görünüyor, bol domates soslu nasıl da severim, ellerine sağlık güzelim sevgilerimle, iyi hafta sonları:))

e.esma.albayrak dedi ki...

ııımmm ellerinize sağlık ben o tabağı alsamda gitsem nasılda severim makarnayı
:)))

balböcükleri dedi ki...

makarnayı kim bulmuşsa gözünü seveyim.her hali güzel.ellerine sağlık

HÜLYA dedi ki...

elişne sağlık canım benim ... kul yuvası olması neyi değiştirirki emekle yapılmış uğraşılmış herşey güzeldir. Hem makarnanın tarifimi olur deme oda bi ustalık ister hele sosunu hazırlamak.. bence haksızlık yapıyorsun kendine oldukça gzüel görünüyor afiyetler olsun canım

gelincik dedi ki...

arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz hepinize kucak dlusu sevgilerimi gönderiyorum..