24 Ağustos 2009 Pazartesi

Etli Hamur Kızartması

merhebalar dostlar geldi gelecek derken bi bakmışım Ramazan'ı şerifin 4.gününe gelmişiz rabbim sağlık versin günler nede çabuk geçiyor...
bugün sizlere bizim evde çok sevilen çokta sık yaptığım bir kızartma tarifi veriyorum isterseniz iftarda ağır olur demesseniz istersenizde sahurda yapabileceğiniz bir lezzet.yapmak isteyen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin...Afiyet Olsun....


MALZEMELER
Hamuru için:
UN, tuz, su ve maya: (yaş veya kuru maya olabilir fark etmez)
Kızrtmak için sıvı yağ

İÇ MALZEME
Kıyma
Minik minik doğranmış kuru soğan
pulbiber
karabiber
tuz

YAPILIŞI
kıyma, soğan ve baharatlar karıştırılarak bir kenera konur
Hamur için malzeme ölçüsü vermedim herkes istediği gibi az veya çok yapabilir.
hamur malzemesinin hepsi karıştırılarak ılık ele yapışan bir hamur yoğurulur
(fırından alınan hazır hamur kıvamında)
yoğurulan hamurun üzeri kapatılarak bir kaç saat mayalanması için bekletilir
mayalanan hamurdan küçük parçalar koparılarak bezeler yapılır
bu bezeler merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır ve içine hazırlamış oduğumuz kıymalı harçtan koyup kapatılır, kızgın yağda kızartılır
içine isteğe göre peynir veya patateste konabilir
afiyet olsun....

9 yorum:

yasemin dedi ki...

ellerine saglik canim kiymali borek nefis olmus afiyetle yiyesiniz hayirli bereketli sofralar dilerim hayirli ramazanlar sevgiler....

ALEYNA dedi ki...

CANIM ELİNE SAĞLIK.AĞZIM SULANDI.HAYIRLI İFTARLAR ARKADAŞIM.

DUSBAHCESI dedi ki...

Nefis gorunuyorlar!! Ellerine saglik. Iyi bir ramazan diliyorum. Sevgiler.

SerpiL dedi ki...

kız içli köfte gibi duruyo bunlaaaaaaaaar.yirim ben onlarıııı

SADECE YEMEK dedi ki...

Çok güzel görunuyorlar bir tane aldım canım:)))

Aysultan... dedi ki...

Canım bayılırım çiğ böreğe ellerine sağlık:)
Çok haklısın çabuk geçiyor mübarek:)

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım dediğin gibi tam sahurluk...

Mahperi dedi ki...

Enfes görünüyorlar. Ellerine sağlık.

TAZE NANE dedi ki...

Ne güzel görünüyor böyle.
Afiyetler olsun.
Sevgiler.